woensdag 4 maart 2020

Dulce de Uvas (Argentinië)

DULCE DE UVAS (DRUIVENGELEI)

2 kilogram druiven
geleisuiker


Was de druiven, verwijder de stelen en doe ze in een grote pan. Druk ze tegen de bodem van de pan aan en laat ze 10 minuten op laag vuur koken, tot het sap er makkelijk uitkomt. Voeg eventueel een scheutje water toe. Giet het druivensap uit de pan en bewaar het één nacht in de koelkast, in een afgedekte kom. Meet het druivensap en giet het in een grote pan - gooi eventueel bezinksel weg. Reken 150 gram suiker per 2½ deciliter druivensap, voeg deze toe en blijf roeren tot de suiker opgelost is. Breng het sap aan de kook en laat het flink doorkoken tot de gelei begint te stollen. (Controleer of de gelei klaar is door een theelepel ervan op een koud schoteltje te gieten en 1 minuut te laten afkoelen. Als de gelei klaar is moet het velletje dat zich bovenop de gelei vormt, kreukelen wanneer u het zachtjes met uw vingertop indrukt.) Giet de gelei in schone potten en sluit ze goed af.

4 personen

gebied : Argentinië
gerechtsoort : inmaak (zoet)

bron : De Argentijnse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: