woensdag 4 maart 2020

Poe (Australië en Nieuw-Zeeland)

POE (NAGERECHT MET TROPISCHE VRUCHTEN)

1 grote rijpe papaja
4 grote bananen
2 rijpe mango’s
1 kleine rijpe ananas
150 gram bruine suiker of palmsuiker
50 gram arrowroot (of aardappelmeel)
1 deciliter ananas- of sinaasappelsap
2½ deciliter dikke kokosmelk of slagroom


Halveer de papaja, verwijder de pitten, schep het vruchtvlees uit de schillen en snijd het in kleine stukjes. Pel de bananen en snijd ze in plakjes. Schil de mango’s en verwijder de pitten. Schil de ananas zo dat de doornachtige ingroeisels worden verwijderd. Snijd het vruchtvlees in plakken. Neem de harde kernen uit de plakken weg en snijd het vruchtvlees vervolgens in kleine stukjes.
Schep de vruchten in een kom door elkaar. Verwarm de oven voor tot 225°C. Beboter een ovenvaste schaal. Schep de helft van de vruchten in de schaal en spreid ze zo gelijkmatig mogelijk over de bodem. Wrijf de resterende vruchten door een fijne zeef of gebruik de keukenmachine om er een fijne puree van te maken. Voeg de suiker toe.
Maak de arrowroot (of het aardappelmeel) aan met het ananas- of sinaasappelsap en roer het door de vruchtenpuree.
Schenk de puree over de vruchten in de schaal. Plaats de schaal op het rooster, in het midden van de voorverwarmde oven. Laat er in 45 minuten een fraai bruin korstje op bakken. Laat de Poe daarna koud worden.
Geef er licht gezoete kokosmelk of slagroom bij.

6 personen

voedingswaarde : 510 kcal p.p.
bereidingstijd : 175 minuten

gebied : Australië en Nieuw-Zeeland
gerechtsoort : nagerecht

bron : Over de Grens (Lekker koken thuis) / Reader’s Digest

Geen opmerkingen: