LA DAUB (YAMPUREE MET ZOETE AARDAPPELEN EN KOKOS)
1 kilogram yams
1 kilogram zoete aardappelen
4 bananen of rijpe kookbananen
50 gram suiker
2 grote kokosnoten of 500 milliliter kokosmelk uit blik
2 theelepels gemalen kaneel
Schil de yams en de zoete aardappelen, snijd ze in stukjes en doe deze in een grote pan.
Pel de bananen en voeg ze samen met de suiker aan het yammengsel toe.
Breek de kokosnoten open en rasp het vruchtvlees. Doe dit in een kom, giet er 500 milliliter water over en laat het mengsel even staan.
Giet de kokosmelk (door een zeef) over de yams, zoete aardappelen en bananen, doe de kaneel erbij, dek de pan af en laat het geheel zachtjes koken op een lage warmtebron tot de yams en zoete aardappelen zacht en gaar zijn.
Dien warm op of koud als nagerecht.
6 personen
land : Seychellen
gerechtsoort : veganistisch gerecht
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
dinsdag 10 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten