RICE TUWO (STEVIGE RIJSTPUDDING)
Er zijn veel zetmeelgerechten waarbij soepen of stoofschotels worden gegeten - Ine-oka, Cassavefufu, Amala enzovoort. Deze gerechten leveren veel koolhydraten. Als men ze opdient met eiwit-, mineraal- en vitaminerijke soepen en stoofschotels, dan vormen ze een stevig en uitgebalanceerde maaltijd. De verscheidene gierstgerechten zijn zelf echter rijk aan eiwitten.
500 gram gekookte (ongezouten) rijst
Doe 500 gram gekookte (ongezouten) rijst in een grote kom en blijf roeren en kloppen met een houten lepel tot er een vrij gladde massa ontstaat. (U kunt de gekookte rijst eventueel heel even mengen met een keukenmachine). Druk de rijstmassa in een schaal en dien op bij Taushe of Gbegiri.
Voor zes personen.
gebied : Afrika
gerechtsoort : basisgerecht
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
dinsdag 10 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten