FREJON (ZWARTE-OGEN BONEN MET KOKOS)
Frejon is een traditioneel gerecht voor Goede Vrijdag en wordt overal in West-Afrika gegeten. Er is eigenlijk geen enkele voor om dit gerecht niet het hele jaar door te eten.
500 gram zwarte-ogen bonen
300 milliliter kokosmelk
1 eetlepel suiker
30 gram pure chocolade
1 theelepel gemengde specerijen
Week en ontvel de bonen.
Zet de bonen op met de kokosmelk en 200 milliliter water en laat ze 1 uur zachtjes koken, tot ze gaar zijn. Roer de suiker erdoor, laat de bonen afkoelen en pureer ze (eventueel met een keukenmachine).
Rasp de chocolade en meng deze met een kopje heet water; blijf roeren tot de chocolade opgelost is.
Schep het chocolademengsel en de gemengde specerijen door de bonenpuree en warm het geheel weer goed door. Dien op met verse vis en gari of couscous.
6 personen
land : Sierra Leone
gerechtsoort : bijgerecht
bron : De traditionele Afrikaanse keuken / Ola Olaore
dinsdag 10 maart 2020
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten