zaterdag 3 augustus 2019

Toemis andijvie (Indonesië)

TOEMIS ANDIJVIE (GESTOOFDE ANDIJVIE MET TOMATEN)

500 gram andijvie
150 gram kipfilets
2 tomaten (150 gram)
1 kopje bouillon of water
1 eetlepel boter of olie
2 teentjes gesnipperde knoflook
1 schijf (1 centimeter dik) gesnipperde verse gember of ½ theelepel gemberpoeder
2 rode lomboks, ontpit en in schuine ringetjes gesneden
2 salamblaadjes
1 eetlepel zoute ketjap
riet- of kristalsuiker naar smaak
zout naar smaak


Snijd de kipfilets in kleine stukjes (1 ½ centimeter) en e andijvie in stukken van 2 - 3 centimeter; houd de stukken van de witte onderkant en de groene toppen apart. Snijd de tomaten in kleine stukken. Maak de boter of olie op matig vuur warm en fruit de gember, knoflook en lombok er even in. Roerbak de stukjes kippenvlees samen met de kruiden totdat het een beetje lichtbruin kleurt. Doe dan eerst de witte stukken van de andijvie erbij en even later de groene stukken en de tomaten. Schenk wat water of bouillon bij, breng op smaak met ketjap, zout en suiker en kook de groenten verder totdat ze knappend gaar zijn.

4 personen

gebied : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Praktisch Indonesisch basiskookboek / Raden Suwondo Sudewo

Geen opmerkingen: