zaterdag 3 augustus 2019

Gourilos (Frankrijk)

GOURILOS (IN COURT-BOUILLON GESTOOFDE ANDIJVIE)

20 stronken krulandijvie, of andere slasoort, bijgesneden

COURT-BOUILLON
3 deciliter water
2 citroenen, het sap gezeefd
4 eetlepels olijfolie
zout
8 - 10 peperkorrels
8 - 10 korianderzaadjes
½ theelepel venkelzaad
1 stang bleekselderie
1 takje tijm
1 laurierblad


Zet de krulandijvie met alle andere ingrediënten in een grote pan op, breng alles aan de kook en laat het dan in ongeveer 15 minuten zachtjes gaarkoken. Laat alles in het kookvocht afkoelen en dien koud op.

8 - 10 personen

gebied : Frankrijk
gerechtsoort : voorgerecht

bron : “La Grande Cuisine” door Prosper Salles en Prosper Montagné in Salades en koude Voorgerechten (Praktisch koken / door de redactie van Time-Life boeken

Geen opmerkingen: