zaterdag 3 augustus 2019

Salatet Hindbeh (Libanon)

SALATET HINDBEH (WILDE-ANDIJVIESLA)

1 kilogram wilde andijvie of krulandijvie
zout

KNOFLOOK-CITROENDRESSING
3 tenen knoflook, gepeld en gekneusd
zout
sap van 1 citroen, of naar smaak
4 eetlepels olijfolie extra vergine
10 gram verse munt-, basilicum- of korianderblaadjes, gewassen, gedroogd en gekneusd (naar keuze)


Was de andijvie, laat uitlekken en snijd de groente in stukken van 6 centimeter. Doe deze in een grote pan, voeg kokend water en zout naar smaak toe en zet de pan op hoog vuur. Breng terug aan de kook en laat 3 à 6 minuten koken, afhankelijk van de gebruikte groente (krulandijvie vraagt minder tijd). Laat de gekookte andijvie uitlekken en afkoelen.
Maak een knoflook-citroendressing. Hak de knoflook (met desgewenst het kruid van uw keuze) grof. Stamp de knoflook in een vijzel met een snufje zout tot een gladde massa. Roer er het citroensap en vervolgens de olijfolie door. Proef op smaak, voeg zo nodig extra smaakmakers toe.
Knijp de gekookte andijvie goed uit met uw handen, haal de bladeren los en maak ze aan met de dressing.
Serveer lauw of op kamertemperatuur

4 personen

gebied : Libanon
gerechtsoort : salade

bron : De Libanese keuken : De haute cuisine van het Midden-Oosten / Anissa Helou

Geen opmerkingen: