zaterdag 3 augustus 2019

Sallatë Radhiqe (kosovo, Servië)

SALLATË RADHIQE (ANDIJVIESALADE)

Als je verse munt en verse oregano door deze salade mengt is hij het állerlekkerst.

4 koppen gesneden andijvie, goed gewassen en uitgelekt
2 kleine sjalotten, fijngehakt
24 ontpitte olijven
2 eetlepels olijfolie
1 eetlepel witte wijnazijn
3 eetlepels verse oregano, gehakt (alternatief: 3 theelepels gedroogd)
1 eetlepel verse munt, fijngehakt
¼ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper naar smaak
60 gram feta


Meng de andijvie, olijven en sjalotten goed in een schaal.
Maak in een apart kommetje een dressing van de olie, azijn, oregano, munt, zout en peper.
Sprenkel de dressing over de salade en verkruimel de feta erover.

4 personen

gebied : Kosovo, Servië
gerechtsoort : salade

bron : Street Food Kosovo / Mirjam Letsch

Geen opmerkingen: