zaterdag 3 augustus 2019

Ensalada a la Almoraina (Spanje)

ENSALADA A LA ALMORAINA (ANDIJVIESALADE)

De Moorse invloed op dit gerecht is te herkennen aan het gebruik van komijn in de slasaus en in de naam: elk Spaans woord dat met ‘al’ begint is van Arabische oorsprong.

2 vleestomaten, ontveld en kleingesneden
½ theelepel gemalen komijn
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 theelepel paprikapoeder
6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels rode wijnazijn
zout
vers gemalen peper
1 krop andijvie, in reepjes gesneden


GARNERING
zwarte olijven
partjes hardgekookt ei

Meng de tomaten, komijn, knoflook, paprikapoeder en twee eetlepels olijfolie in een keukenmachine, tot een gladde puree is ontstaan - voeg de rest van de olijfolie, de wijnazijn en wat zout en peper toe en meng alles goed door elkaar.
Verdeel de andijvie over vier bordjes, schenk de slasaus hierover en garneer elke portie met zwarte olijven en partjes hardgekookt ei.

4 personen

gebied : Spanje
gerechtsoort : salade

bron : Recepten uit de Spaanse keuken / Jan Morgan

Geen opmerkingen: