zondag 12 november 2017

Tsebhi Sega (Ethiopië en Eritrea)

TSEBHI SEGA (PIKANTE GEHAKTSCHOTEL)

2 middelgrote uien, fijngehakt
frituurolie
½ deciliter chilipasta (Berbere)
½ deciliter geklaarde boter (Meklas tesmi)
1 theelepel fijngehakte gemberwortel
1 theelepel knoflook, fijngehakt
6 grote tomaten, ontveld en kleingesneden
1 kilogram vlees (rundvlees of lamsvlees), in blokjes
zout en peper naar smaak


Verhit de olie in een zware pan en bak de uitjes glazig. Voeg zo nodig wat water toe. Schep de chilipasta erdoor. Voeg de geklaarde boter toe en laat alles zachtjes sudderen. Voeg na 10 minuten knoflook en gember toe. Voeg na nog 5 minuten tomaten, peper en zout toe. Voeg na nog 15 minuten het vlees toe. Laat alles verder sudderen tot het vlees gaar is. Voeg zo nodig nog wat water toe. Serveer hierbij Injera of rijst.

6 personen

landen : Ethiopië en Eritrea
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Afrika kookt : Tachtig recepten uit het hele continent / Tebereh Inquai

Geen opmerkingen: