zondag 12 november 2017

Kalfsrolletjes met parmaham en salie

KALFSROLLETJES MET PARMAHAM EN SALIE

4 kalfsschnitzels à 125 gram
2 eetlepels (grove) mosterd
8 plakjes parmaham (of andere rauwe ham)
8 salieblaadjes
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook, uitgeperst
1 kleine ui, fijngesnipperd
2½ deciliter droge witte wijn
peper
zout


Sla de schnitzels plat en bestrooi ze met peper en zout.
Bestrijk de schnitzels met mosterd en leg er 2 plakjes ham en 2 salieblaadjes op.
Rol de schnitzels op en steek ze vast met een cocktailprikker.
Verhit de olijfolie in de snelkookpan en bak de knoflook en ui 3 minuten.
Bak de kalfsrolletjes rondom bruin en schenk de wijn erbij.
Sluit de snelkookpan en stoom de kalfsrolletjes 10 minuten.
Snijd elk kalfsrolletje in plakken en schep er een beetje kookvocht over. Het kookvocht kan eventueel ook een beetje worden gebonden met maïzena.
Lekker met geurige pandanrijst en sperzieboontjes.
Tip: Het pletten van de schnitzels gaat het makkelijkst tussen twee stukken huishoudfolie met een deegroller of fles.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Lekker gezond februari / maart 2002

Geen opmerkingen: