zondag 12 november 2017

Mexicaanse gehaktballetjes (Mexico)

MEXICAANSE GEHAKTBALLETJES

400 gram gemengd gehakt
4 eetlepels paneermeel
1 scharrelei
chilipoeder
peper
zout
2 uien, in partjes
1 teentje knoflook, gesnipperd
40 gram bakboter
1 pot groenteschotel Mexicaans à 620 gram (Hak)
2 eetlepels tomatenpuree (C1000 Selectie)
2 eetlepels fijngehakte peterselie


Meng het gehakt met het paneermeel, het ei, het chilipoeder en peper en zout naar smaak en vorm er kleine balletjes van. Bak de balletjes met de uien en de knoflook al omscheppend in de hete bakboter rondom bruin en gaar. Voeg de groenteschotel en de tomatenpuree toe en warm alles goed door. Bestrooi met peterselie.
Lekker met witte rijst met doperwtjes en rode peper.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : C1000 Kookboek 2003 : Lekker eten zonder fratsen

Geen opmerkingen: