zondag 12 november 2017

Gehaktspiesjes met bosbessencompote

GEHAKTSPIESJES MET BOSBESSENCOMPOTE

100 gram (wijn)cervelaatworst (vleeswaren)
4 takjes peterselie
750 gram rundergehakt
nootmuskaat
zout
peper
3 sjalotjes
1 eetlepel olie
150 gram bosbessenjam
½ theelepel gemalen piment
2 eetlepels citroensap
cayennepeper


12 Satéstokjes weken in bak koud water. Intussen cervelaatworst in stukjes snijden. Peterselie fijnhakken. In kom gehakt, cervelaatworst, peterselie, snufje nootmuskaat, zout en peper goed door elkaar kneden. Van gehakt 60 balletjes vormen, aan elk satéstokje 5 gehaktballetjes steken.
Sjalotjes pellen en fijnsnipperen. In pan olie verhitten. Sjalotjes al omscheppend in ca. 5 minuten glazig bakken. jam erdoor roeren en op laag vuur verwarmen tot jam iets vloeibaar wordt. Piment en citroensap erdoor roeren. Compote op smaak brengen met zout en cayennepeper. Laten afkoelen.
Spiesjes met gehaktballetjes op barbecue in ca. 7 minuten rondom bruin en gaar roosteren. Serveren met bosbessencompote.

6 personen

voedingswaarde : 440 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : barbecuegerecht

bron : Allerhande juni 2002

Geen opmerkingen: