zondag 12 november 2017

Puntas de Filete à la Mexicana (Mexico-stad en omgeving, Mexico)

PUNTAS DE FILETE A LA MEXICANA (MALS RUNDVLEES IN PITTIGE TOMATENSAUS)

500 gram biefstuk
2 eetlepels olie
50 gram gerookte spekreepjes
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
750 gram (roma)tomaten, ontveld en in blokjes
2 rode pepers, fijngesneden
2 takjes oregano
2 laurierblaadjes
200 milliliter vleesfond (pot)


Biefstuk in blokjes van 2 centimeter snijden en op kamertemperatuur laten komen. In koekenpan olie verhitten en spekreepjes uitbakken. Spek uit pan nemen. In spekvet biefstuk op hoog vuur in 3 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Vlees uit pan nemen en warmhouden. Vuur lag draaien, in bakvet ui 5 minuten fruiten. Knoflook laatste minuut toevoegen. Tomaat, peper, blaadjes oregano en laurier toevoegen en nog 5 minuten zachtjes bakken. Fond in pan schenken en saus nog 5 minuten laten inkoken. Biefstuk en spekreepjes erdoor scheppen en nog 30 seconden meewarmen. Op smaak brengen met zout. Serveren met gepofte aardappels en geroosterde maïskolven.

4 personen

voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

land : Mexico (Mexico-Stad en omgeving)
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis

Geen opmerkingen: