zondag 12 november 2017

Beefspiezen met venkel-sinaasappelsalade

BEEFSPIEZEN MET VENKEL-SINAASAPPELSALADE

1 venkelknol
2 sinaasappels
1 schaaltje verse peterselie
5 eetlepels olijfolie extra vierge
peper, zout
2 bakken gevulde aardappelen (C1000)
8 beefspiezen


Was en schaaf de venkelknol in dunne reepjes.
Schil de sinaasappel dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkend sap op.
Neem de blaadjes peterselie van de steeltjes en hak ze fijn.
Klop een dressing van het opgevangen sap, de olie, de peterselie en peper en zout naar smaak.
Schep de venkel met de sinaasappel en de dressing door elkaar.
Verwarm de aardappelen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Rooster de spiezen op een hete barbecue of in een hete grillpan bruin en rosé vanbinnen. Serveer ze met de salade en de aardappel.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De week van C1000 nr. 27 (2 - 8 juli 2007)

Geen opmerkingen: