zondag 12 november 2017

Biefstuk met peperonata (Piemonte, Italië)

BIEFSTUK MET PEPERONATA

hoofdgerecht voor 4 personen

2 rode, 2 gele en 2 groene paprika’s
2 uien
1 of 2 teentjes knoflook
3 eetlepels (olijf)olie
1 glas droge witte wijn of 1/8 liter bouillon
2 eetlepels citroensap, wijnazijn of aceto balsamico
zout
versgemalen peper
4 biefstukken van 125 gram per stuk
1 eetlepel olie
20 gram boter


Voorbereiden : Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de steelaanzetten, de zaadlijsten en de zaadjes. Snijd de kwarten in grote stukken. Snijd de gepelde uien in halve ringen. Snipper de knoflook.
Bereiden : Verhit de olie in een pan waar een deksel op past en laat de paprika en de ui in de hete olie fruiten tot de ui glazig is. Laat de knoflook kort meefruiten. Blus af met de wijn of de bouillon en het citroensap of de azijn. Breng op smaak met wat zout en peper en laat met het deksel op de pan circa 10 minuten stoven. Bak intussen de biefstukken in een mengsel van olie en boter op de gebruikelijke manier tot ze de gewenste graad van gaarheid hebben. Bestrooi ze met wat zout en peper en laat ze afgedekt een paar minuten rusten. Serveer de biefstukken met de gestoofde paprika en geef er brood, rijst of aardappelpuree bij.

Bereidingstijd : circa 25 minuten
Voedingswaarde per persoon : 342 kcal

Geen opmerkingen: