zondag 12 november 2017

Polpettine alla Fiorentina (Florence, Toscane, Italië)

POLPETTINE ALLA FIORENTINA (GEHAKTBALLETJES)

2 (kruimige) aardappels
350 gram rundergehakt
zout
2 teentjes knoflook
50 gram geraspte Parmezaanse kaas
3 takjes peterselie
peper
1 ei
4 eetlepels paneermeel
3 eetlepels olijfolie


Aardappels schillen, in stukken snijden en in circa 20 minuten gaar koken. Intussen in pan gehakt met 2 eetlepels water en snufje zout rul bakken. In kom aardappels fijnprakken. Knoflook pellen en fijnsnipperen. Knoflook, aardappels, gehakt en Parmezaanse kaas door elkaar mengen. Peterselie erboven fijnknippen. Op smaak brengen met zout en peper. Ei loskloppen en door mengsel mengen. Van gehaktmengsel kleine balletjes vormen. Balletjes door paneermeel halen.
In pan olie verhitten en balletjes in 3 à 5 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken. Lekker met frisse groene salade en focaccia.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 5 minuten

gebied : Toscane, Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Italië : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van Piemonte, Toscane en Sicilië

Geen opmerkingen: