zondag 3 september 2017

Midye Sote (Turkije)

MIDYE SOTE (GESTOOFDE MOSSELEN)

40 mosselen
4 grote tomaten
4 knoflooktenen
1 ui
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel margarine
½ kopje witte wijn
½ theelepel zout
½ theelepel peper
1 bosje peterselie
2 laurierbladeren


De ui in reepjes snijden, de knoflook fijnhakken en 2 minuten in de olijfolie en de margarine fruiten. De ontvelde tomaten, de witte wijn, de laurierbladeren, het zout en de peper toevoegen en onder een deksel 10 minuten laten smoren. De pan heel even van het vuur nemen, de fijngehakte peterselie toevoegen, een paar maal omroeren, de schoongemaakte mosselen (zonder schelp) erbij doen en het geheel op kleine vlam 10 minuten laten trekken.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya

Geen opmerkingen: