zondag 3 september 2017

Midye Dolmasi (Turkije)

MIDYE DOLMASI (GEVULDE MOSSELEN)

16 grote mosselen
100 gram rijst
2 uien
100 gram olijfolie
30 gram pijnappelpitten
45 gram krenten
1 bosje peterselie
½ theelepel zout
½ theelepel peper
¼ theelepel kaneel
2 pepermuntblaadjes


De geopende mosselschelpen vanbinnen en van buiten zorgvuldig wassen, daarbij goed oppassen dat u de mossel niet beschadigt. De kleingesneden uien in de olijfolie fruiten, daarna de rijst, pijnappelpitten, krenten, de helft van de fijngehakte peterselie, zout, peper, kaneel en de gedroogde, geraspte pepermuntblaadjes toevoegen en het geheel op een middelgrote vlam zo lang stoven tot de rijst lichtroze wordt. Daarna laten afkoelen, de mosselschelpen ermee vullen, deze met garen dichtbinden en in een diepe pan met een beetje water een half uur op een kleine vlam koken.
Let op: gedurende het koken moet de pan zo goed mogelijk gesloten blijven. Voor het opdienen het garen verwijderen en de mosselen met de overgebleven peterselie garneren.

4 personen

gebied : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya

Geen opmerkingen: