zondag 3 september 2017

Imam Bayildi (Turkije)

IMAM BAYILDI (DE IMAM VIEL IN ZWIJM)

4 aubergines
4 uien
8 knoflooktenen
2 tomaten
1 kopje olijfolie
½ theelepel zout
½ theelepel peper
1 bosje peterselie
½ eetlepel suiker


De aubergines zodanig schillen dat u steeds een 1 centimeter brede strook verwijdert en een even brede strook laat zitten. In een geschilde strook met een scherp mes over de hele lengte een inkeping maken (hierin komt later de vulling). De aubergines in een pan met olijfolie stoven tot ze zacht zijn, uit de pan nemen en laten afdruipen. Voor de vulling worden in een pan de in reepjes gesneden uien en de fijngehakte knoflooktenen met zout, peper, suiker en peterselie een paar minuten gefruit. De aubergines naast elkaar met de inkeping voor de vulling naar boven in een koekenpan leggen. Met een eetlepel de vulling in de inkeping doen, de in plakjes gesneden tomaat erop leggen en met 1 glas water ongeveer 15 minuten onder een deksel op een middelgrote vlam laten smoren. Koud serveren.

4 personen

land : Turkije
gerechtsoort : voorgerecht

bron : De Turkse keuken / Ali Riza Kaya

Geen opmerkingen: