donderdag 4 mei 2017

Noedels met gegrilde aubergine en limoenkip

NOEDELS MET GEGRILDE AUBERGINE EN LIMOENKIP

1 aubergine, in plakken
4 eetlepels roerbakolie
1 limoen
1 kipfilet, in reepjes
1 teentje knoflook, uitgeperst
½ zakje verse koriander (15 gram), fijngeknipt
75 gram eiermie
30 gram rucolasla


Grillpan verhitten. Aubergine met mespunt zout bestrooien en met 1 eetlepel olie bestrijken. Limoen schoonboenen. Deel van schil fijn raspen, limoen halveren en helften uitpersen. Kip met limoensap en -rasp, knoflook, 2/3 deel van koriander, zout en peper naar smaak omscheppen. Aubergine op hoog vuur in 4-5 minuten goudbruin en gaar roosteren, halverwege keren. Mie volgens gebruiksaanwijzing bereiden. In kleine koekenpan 2 eetlepels olie verhitten en kip op hoog vuur in 4 - 5 minuten gaar bakken. Marinade erbij doen en grootste deel laten inkoken. Mie afgieten. Rucola, kip met bakvocht, aubergine en rest van koriander erdoor mengen.

1 persoon

voedingswaarde : 820 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande oktober 2004

Geen opmerkingen: