donderdag 4 mei 2017

Kippensoep met limoen (Mexico)

KIPPENSOEP MET LIMOEN

1 liter kippenbouillon
150 gram kipfilet
3 tomaten
1 rode ui
1 knoflookteen
1 kleine groene paprika
4 eetlepels zonnebloemolie
½ theelepel gemalen komijn
1 theelepel gemalen kaneel
½ theelepel gemalen piment
1 limoen
1 (groene of rode) wraptortilla
1 avocado


Breng in een pan de bouillon met de kip tegen de kook aan en laat de kip in 10 - 15 minuten gaar worden.
Dompel de tomaten ca. 30 seconden in kokend water en trek de velletjes eraf. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het vocht en de zaadjes en snijd het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de paprika schoon en snijd hem in blokjes.
Verhit 2 eetlepels olie in een pan met een dikke bodem en fruit de ui en knoflook. Bak de paprika 2 minuten zachtjes mee. Schep de tomaat, komijn, kaneel en het piment erdoor en bak alles 1 minuut.
Boen de limoen schoon en snijd hem in plakjes. Neem de kip uit de bouillon en snijd de filet in stukjes. Voeg de bouillon, kip en limoen aan het tomatenmengsel toe en laat dit nog 10 minuten zachtjes pruttelen.
Snijd de tortilla in dunne reepjes. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en bak ze knapperig. Schil de avocado, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Warm de avocado heel even mee in de soep. Schep de soep in wijde kommen en strooi de tortillareepjes erin.

4 personen

voedingswaarde : 233 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 30 / 2 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : soep

bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman
Een reactie plaatsen