donderdag 4 mei 2017

Ning Meng Ji (Kanton, China)

NING MENG JI (CITROENKIP)

1 citroen
450 gram kipfilet, in dunne reepjes
1 eiwit, losgeklopt
1 eetlepel maïzena
4 eetlepels olie
100 milliliter kippenbouillon (van tablet)
1 eetlepel lichte sojasaus
1½ eetlepel droge sherry
½ theelepel chilipoeder
1 bosuitje, in schuine ringetjes


Citroen schoonboenen, schil fijn raspen en citroen uitpersen. In kom kip met losgeklopte eiwit, ½ el maïzena, helft van citroenrasp en zout en peper naar smaak door elkaar scheppen en 10 minuten laten staan. In wok olie verhitten en kip 5 minuten roerbakken. In vergiet laten uitlekken. In pan bouillon met 3 eetlepels citroensap, rest van citroenrasp, sojasaus, sherry en chilipoeder aan de kook brengen. Op laag vuur 3 minuten zachtjes laten koken. Rest van maïzena losroeren met 1 eetlepel water en al roerend aan saus toevoegen. Blijven roeren tot saus licht gebonden is. Op smaak brengen met zout en peper. Bosuitjes en kip erdoor scheppen en alles op hoog vuur 2 minuten verwarmen. Lekker met witte rijst en roergebakken sugarsnaps.

4 personen

voedingswaarde : 220 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten

gebied : Kanton, China
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : China : en culinaire ontdekkingsreis langs Peking, Kanton en Hongkong
Een reactie posten