BURRITOS DE POLLO CON FRIJOLES (BURRITO’S MET BONEN EN KIP)
2 rode pepers
2 eetlepels olie
1 grote ui, gesnipperd
300 gram kipfilet, in reepjes
3 eetlepels gedroogde oregano
1 eetlepel kaneelpoeder
1 blik tomatenblokjes (400 gram)
1 blik kidneybonen (400 gram), uitgelekt
8 wraptortilla’s (Old El Paso)
125 milliliter zure room
Pepers in droge braadpan roosteren tot ze kleuren. Pepers uit pan nemen en fijn hakken. In zelfde pan olie verhitten en ui 3 minuten fruiten. Kipreepjes toevoegen en in 4 minuten lichtbruin roerbakken. Oregano en kaneel erover strooien. Tomatenblokjes, bonen en pepers door kip scheppen en geheel 15 minuten onafgedekt laten sudderen, tot dikke saus ontstaat. Op smaak brengen met zout. Tortilla’s in droge koekenpan verwarmen tot ze zacht zijn. Kipmengsel en zure room erop scheppen, tortilla’s om vulling vouwen.
4 personen
voedingswaarde : 605 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
land : Mexico (Chiapas en Yucatán)
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Mexico : Een culinaire ontdekkingsreis door Zuid-Mexico / Rianne Buis, Mirjam Bakker, Clara ten Houte de Lange
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten