donderdag 4 mei 2017

Kiptajine met amandelen en ui (Marokko)

KIPTAJINE MET AMANDELEN EN UI

1 scharrelkip van 2 kilogram, in stukken gesneden
200 gram hele, gepelde amandelen
1 kilogram uien, in dunne reepjes
3 uien, fijngehakt
mespunt kurkuma
1 bosje gladde peterselie, fijngehakt
1 theeglas olijfolie
1 volle theelepel zout
1 volle theelepel peper


Doe de stukken kip met de fijngehakte uien, kurkuma, peterselie, olie, het out en de peper in een pan en laat alles ongeveer 5 minuten fruiten. Zet het vlees, zodra het mooi gebruind is, onder water en laat alles 30 minuten op een zacht vuur koken met het deksel op de pan. Keer de stukken kip om. Controleer regelmatig of er nog voldoende water in de pan zit. Aarzel niet om, indien nodig, water toe te voegen. Vergeet in dat geval niet om opnieuw te kruiden.
Voeg de in reepjes gesneden ui en de amandelen toe. Laat alles 20 minuten op een matig vuur koken.
Leg de stukken kip op een schaal zodra ze gaar zijn en de saus goed is ingedikt. Schep de uien en de amandelen erop en giet de saus eroverheen. Serveer het gerecht zeer heet.

4 - 6 personen

land : Marokko
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De traditionele Marokkaanse keuken / Alain Jaouhari

Geen opmerkingen: