donderdag 4 mei 2017

Kip met koriander (Mexico)

KIP MET KORIANDER

1 ui
2 knoflooktenen
4 kipfilets van 150 gram elk
2 limoenen
8 takjes koriander
2 eetlepels olijfolie
40 gram boter
½ deciliter witte wijn
zout
(versgemalen) peper


Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de kip in dobbelstenen. Boen de limoenen schoon en snijd ze in parten. Hak de koriander grof.
Verhit de olie met de boter in een koekenpan en fruit de ui en knoflook. Bak de kip 4 - 5 minuten al omscheppend mee. Voeg de koriander toe en schep alles om.
Schenk de wijn bij de kip en roer de aanbaksels los. Breng het gerecht op smaak met zout en peper. Schep de kip op vier borden en geef de limoen erbij.
Lekker met witte rijst.

4 personen

voedingswaarde : 302 kcal p.p.
bereidings- / afwerkingstijd : 10 / 5 minuten

land : Mexico
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Koken op z’n Mexicaans / Francis van Arkel, Clara ten Houte de Lange, Joyce Huisman

Geen opmerkingen: