donderdag 4 mei 2017

Bloemkoolcrèmesoep (Zanzibar, Tanzania)

BLOEMKOOLCRÈMESOEP

2 stukjes kip, bijvoorbeeld drumsticks of filet (optioneel)
1 theelepel knoflookpasta (of 2 tenen knoflook, geperst)
1 theelepel gemberpasta (of 1 cm gemberwortel, fijngesneden)
olie of margarine om in te bakken
1 theelepel komijnzaad
1 ui, fijngesneden
2 grote aardappels, geschild en in stukjes gesneden
1 niet te grote bloemkool, in roosjes
1 bouillonblokje (kruiden- of kippenbouillon)
zout en peper naar smaak


Kook de stukjes kip in water (zonder zout) met de knoflook- en gemberpasta tot deze gaar is. Als u geen kip toevoegt: zet een ruime hoeveelheid water op om die straks kokend bij de soep te doen.
Laat de stukjes kip afkoelen en haal het vlees eraf of snij de filet in stukjes; bewaar de bouillon.
Verwarm de olie of margarine in een pan en bak de komijnzaadjes tot ze ‘ploppen’, doe de ui erbij en laat die vriendelijk bakken tot hij zacht is. Als u de soep zonder kip maakt: voeg knoflook- en gemberpasta toe en laat het geheel nog even bakken.
Voeg de aardappel en de bloemkool toe en doe er dan de andere ingrediënten bij: bouillonblokje, kokend water of kippenbouillon (ongeveer een halve liter) en peper en zout naar smaak.
Laat de soep zachtjes koken tot de groenten gaar zijn (10 - 15 minuten).
Pureer de soep en voeg de stukjes kip toe.

4 personen

gebied : Zanzibar, Tanzania
gerechtsoort : soep

bron : De smaak van Zanzibar / Karin Schreuder
Een reactie plaatsen