zaterdag 4 maart 2017

Schnitzels met romige appel-paprikasaus

SCHNITZELS MET ROMIGE APPEL-PAPRIKASAUS

Dit lukt altijd: schnitzels met een zachtzure roomsaus van appel, paprika en room.

2 eetlepels bloem
zout
peper
2 theelepels zoete paprikapoeder
2 varkensschnitzels à 100 gram (ongepaneerd)
20 gram boter
6 sjalotjes, in vieren
2 stevige handappels, geschild, in parten
1 groene paprika, in ruiten
1 deciliter appelcider of -sap
1 deciliter room culinair


Meng de bloem met een flinke snuf zout, peper en het paprikapoeder en paneer de schnitzels ermee. Verhit de boter en bak de schnitzels aan elke kant in 4 minuten goudbruin. Voeg de sjalotjes toe aan het bakvet van de schnitzels en bak ze in 6 minuten goudbruin. Schuif de schnitzels en sjalotjes opzij en voeg de appelparten en paprika toe. Bak de appels en paprika 2 minuten onder voorzichtig omscheppen. Neem de schnitzels uit de pan en houd ze warm in aluminiumfolie. Blus het bakvet af met de cider of het appelsap en roer de aanbaksels voorzichtig los. Laat het mengsel nog 4 minuten zachtjes stoven. Roer de room erbij en warm het geheel nog 2 minuten door. Breng het gerecht op smaak met zout en peper en serveer met de schnitzels. Lekker met pasta.

2 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair september 2001

Geen opmerkingen: