zaterdag 4 maart 2017

Knolselderij met sinaasappel en spek

KNOLSELDERIJ MET SINAASAPPEL EN SPEK

1 knolselderij
2 eetlepels citroensap
1 ui
1 sinaasappel
3 eetlepels olijfolie
75 gram spekreepjes
1 eetlepel grove Zaanse mosterd (Huisman)
6 takjes peterselie
1 eetlepel crème fraîche
zout
versgemalen peper


Boven- en onderkant van knolselderij dun eraf snijden. Rest van knolselderij met groot mes in plakken snijden. Plakken schillen, wassen en in blokjes snijden. Tot gebruik in ruim water met citroensap bewaren. Ui pellen en snipperen. Sinaasappel goed schoonboenen en ¾ deel van schil eraf raspen. Sinaasappel halveren en uitpersen.
In grote pan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Knolselderij uit water halen en met spek 2 minuten al omscheppend meebakken. Erdoor roeren: sinaasappelsap, ¾ deel van sinaasappelrasp, mosterd en scheutje water. Selderij afgedekt in 20 minuten zachtjes gaar stoven. Intussen peterselie fijn knippen. Peterselie, rest van geraspte schil en crème fraîche door knolselderij roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Serveren met kip of braadworst en gebakken aardappels.

4 personen

voedingswaarde : 225 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Allerhande oktober 2001
Een reactie plaatsen