zaterdag 4 maart 2017

Mosterdsoep met asperge en ham

MOSTERDSOEP MET ASPERGE EN HAM

3 bosuitjes
500 gram groene asperges
2 sneetjes witbrood
2 eetlepels olie
3 blikjes mosterdsoep (à 400 g)
450 gram doperwten (diepvries)
200 gram hamreepjes
peper


Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Van asperges van onderkant 2 - 3 centimeter houtachtige uiteinden afsnijden en asperges in stukjes van 2 centimeter snijden.
Van brood korstjes afsnijden en brood in blokjes snijden. In pan olie verhitten en broodblokjes al omscheppend in 2 minuten goudbruin bakken. Op keukenpapier laten uitlekken.
Mosterdsoep volgens gebruiksaanwijzing aan de kook brengen. Asperges, doperwten en bosui toevoegen en soep 5 à 6 minuten zachtjes laten koken. Hamreepjes door soep roeren en op smaak brengen met peper. Soep over vier borden verdelen. Garneren met croûtons. Serveren met sneetjes brood.

4 personen

voedingswaarde : 490 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 10 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Allerhande april 2001

Geen opmerkingen: