zaterdag 4 maart 2017

Pannenkoekentaart met spinazie

PANNENKOEKENTAART MET SPINAZIE

2 zakken panklare spinazie (à 300 gram)
2 eetlepels olijfolie
5 kant-en-klare pannenkoeken
3 bosuitjes
200 gram hamreepjes
200 gram zachte geitenkaas (Bettine Blanc)
125 milliliter zure room


Grill voorverwarmen op hoogste stand. In wok olie verhitten. Spinazie in gedeelten toevoegen en al omscheppend op hoog vuur in 5 minuten laten slinken. Intussen pannenkoeken uit verpakking op bord leggen en in magnetron in 2 minuten en 30 seconden op vol vermogen (700 Watt) verwarmen.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden. Bosui en ham door spinazie scheppen. In vergiet spinazie goed laten uitlekken. Geitenkaas verkruimelen en in kom mengen met zure room. Pannenkoeken hiermee bestrijken.
Spinazie over 4 pannenkoeken verdelen. Deze pannenkoeken op platte schaal of bord opstapelen. Laatste pannenkoek erop leggen met geitenkaaskant boven. Pannenkoekentaart onder hete grill schuiven en kaas in 3 minuten iets laten kleuren.

4 personen

voedingswaarde : 475 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande april 2001

Geen opmerkingen: