zondag 26 februari 2017

Pompoen met chilipeper en basilicum (Thailand)

POMPOEN MET CHILIPEPER EN BASILICUM

3 eetlepels gedroogde garnalen
½ theelepel garnalenpasta
2 korianderwortels
10 - 12 witte peperkorrels
2 tenen knoflook, gehakt
2 Aziatische sjalotjes, gehakt
125 milliliter kokosroom
300 gram muskaatpompoen, in blokjes van 4 centimeter
2 grote rode chilipepers, in de lengte doormidden gesneden
125 milliliter kokosmelk
1 eetlepel vissaus
1 eetlepel palmsuiker
2 theelepels limoensap
12 blaadjes Thais basilicum


Laat 2 eetlepels van de gedroogde garnalen 20 minuten in een kleine kom water weken. Giet ze af.
Doe de rest van de gedroogde garnalen, garnalenpasta, korianderwortels, peperkorrels, knoflook en sjalotjes in een vijzel of keukenmachine en stamp of pureer ze tot een pasta.
Breng in een steelpan de kokosroom aan de kook en laat hem 5 minuten pruttelen. Voeg de garnalen-korianderpasta toe en roer goed. Laat alles nog 2 - 3 minuten koken en voeg dan de pompoen, chilipepers, geweekte garnalen en kokosmelk toe. Roer goed en laat alles 10 - 15 minuten pruttelen, tot de pompoen zacht wordt (maar laat hem niet te gaar worden, dan wordt hij papperig).
Voeg de vissaus, palmsuiker en het limoensap toe en laat het geheel nog 2 - 3 minuten koken. Roer het basilicum erdoor en serveer.

4 personen

gebied : Thailand
gerechtsoort : groentegerecht

bron : De complete keuken van Thailand / Oi Cheepchaiissara

Geen opmerkingen: