zondag 19 februari 2017

Phalon-Ka-Chaat (India)

PHALON-KA-CHAAT (ZOETZURE VRUCHTENSLA)

2 bananen in schijfjes
1 grote guave in kleine stukjes
1 peer in kleine stukjes
250 gram perzik in kleine stukjes
250 gram ananas in stukjes
1 kleine pawpaw, geschild, ontpit en in stukjes
een paar ontpitte druiven
1 appel in kleine stukjes
2 theelepels citroensap
zout
¼ theelepel gemalen zwarte peper
¼ theelepel chilipoeder
mespuntje kala namak (zwart zout)


Doe alle vruchten in een grote kom met citroensap, zout, peper en chili. Meng goed. Voeg kala namak toe.
Dien op als voorafje, als bijgerecht of tussendoortje.
U kunt ook mango’s, pruimen, kiwi’s, lychees, meloen enzovoorts gebruiken.

4 personen

bereidingstijd : 20 - 25 minuten

gebied : India
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: