zondag 19 februari 2017

Pakora (India)

PAKORA (GROENTEFRITOT)

30 gram stevige groenten (paprika, bloemkool, venkel, koolrabi, rettich, aubergine enzovoorts)
1 ei
zout
100 gram bloem
¾ deciliter melk
¾ deciliter water
cayennepeper
garam masala
1 liter zonnebloem- of sojaolie


Neem stevige groenten zoals stukjes paprika, bloemkool- of broccoliroosjes, stukken venkel, schijven koolrabi, rettich of aubergine. Was de (geschilde) groenten goed en blancheer ze 5 minuten in kokend water. Klop het ei los met wat zout en vermeng dit al roerende met de bloem, melk en water. Klop tot een glad beslag en breng dit op smaak met een snufje cayennepeper, 20 gram garam masala en zout. Verhit de olie in een frituurpan en haal de groenten ondertussen door het beslag. Frituur de groenten in gedeelten lichtbruin in 5 minuten, laat ze uitlekken op keukenpapier. Serveer de fritot warm en geef er een chutney bij.

4 personen

gebied : India
gerechtsoort : voorgerecht

bron : Een culinaire wereldreis / Marianne Moonen
Een reactie plaatsen