zondag 19 februari 2017

Tamatar Chutney (India)

TAMATAR CHUTNEY (TOMATEN-CHUTNEY)

500 gram tomaten
1 grote ui
stukje verse gemberwortel
125 gram dadels, ontpit
125 gram rozijnen
125 gram krenten
3 theelepels chilipoeder
2 theelepels zout
4 eetlepels zonnebloemolie
2 theelepels mosterdzaadjes


Snij de gepelde tomaten, ui en dadels in stukjes. Snipper de gemberwortel ragfijn. Zet alle ingrediënten, behalve olie en mosterdzaad, op en laat het mengsel heel zachtjes 1½ uur zonder deksel sudderen. Roer er nu en dan in. Laat intussen de olie in een koekenpan heet worden, voeg de mosterdzaadjes toe en leg er een deksel op. Neem de pan van het vuur als de zaadjes niet meer opspringen en voeg olie en mosterdzaad aan de tomaten toe. Roer goed door en laat de chutney afkoelen. Minstens een paar dagen voor gebruik laten staan.

4 personen

land : India
gerechtsoort : chutney

bron : Elseviers culinaire atlas / Jane Grigson
Een reactie plaatsen