maandag 20 februari 2017

Palak Paneer (India)

PALAK PANEER (SPINAZIE MET PANEER)

450 gram verse bladspinazie of goed uitgelekte diepvriesspinazie
50 gram geklaarde boter of 3 eetlepels olie
225 gram paneer in blokjes
1 fijngehakte ui
2,5 centimeter fijngehakte gemberwortel
4 - 5 fijngehakte tomaten
1 theelepel chili
1 eetlepel citroensap
1 theelepel ketoembar
25 gram ongezouten boter
¼ theelepel tarmeriek (kurkuma)
¼ theelepel zout


Kook de verse spinazie 5 minuten in 6 deciliter water. Giet af en bewaar het vocht. Maak de spinazie fijn en zet weg. Als u diepvriesspinazie gebruikt, bewaar dan het vocht. Bak de stukjes paneer in hete boter of olie lichtbruin. Neem van het vuur en in dezelfde olie ui en gember 3 - 4 minuten fruiten. Voeg tomaten toe en chili, ketoembar, tarmeriek en zout. Dek af en laat 2 - 3 minuten koken. Voeg paneer, fijngehakte spinazie en citroensap toe. Voeg eventueel een paar eetlepels spinazienat toe als het te droog is. Van het vuur nemen en met boter opdienen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 20 minuten / 1 nacht

gebied : India
gerechtsoort : groentegerecht

bron : Indiaas koken / Lalita Ahmed

Geen opmerkingen: