maandag 20 februari 2017

Ei-citroensoep (Egypte)

EI-CITROENSOEP

6 koppen sterke gezeefde kippenbouillon
½ kop rijst
1 ei
2 eierdooiers
¼ kop citroensap


De kippenbouillon aan de kook brengen. De rijst aan de bouillon toevoegen en ze zachtjes laten koken. Naar smaak zouten. Het citroensap toevoegen aan de goed geklopte eierdooiers en met het hele ei alles goed door elkaar kloppen. De geklopte eieren met een weinig soep verdunnen en al roerende deze massa door de soep roeren. Blijven roeren met de garde. De soep tot aan de kook brengen. Ze van het vuur afhalen en ze enige minuten laten staan alvorens ze op te dienen.
Variatie: Voeg aan de kippenbouillon enige steeltjes selderij en een gesnipperde ui toe.

4 personen

gebied : Verenigde Arabische Republiek (Egypte & Syrië)
gerechtsoort : soep

bron : Mme O. Fawzy, Ambassade van de Verenigde Arabische Republiek te ’s Gravenhage, in Internationale gerechten / samengesteld door A. Landwehr-Cléjan en E. C. Luns-Barones van Heemstra
Een reactie plaatsen