maandag 20 februari 2017

Algerijnse gegrilde sardines met citroen en koriander (Algerije)

ALGERIJNSE GEGRILDE SARDINES MET CITROEN EN KORIANDER

6 eetlepels olijfolie
3 eetlepels citroensap
2 eetlepels gehakte verse koriander
mespunt paprikapoeder
mespunt komijn
zout en peper
900 gram schoongemaakte sardines


Meng olie, citroensap, koriander, specerijen en zout en peper. Leg de sardines in een enkele laag in een grote, ondiepe schaal en giet de marinade erover.
Laat ze op een koele plaats 1 uur marineren (2 - 3 keer omkeren). Verwarm de grill voor en leg de sardines aan elke kant 2 - 3 minuten onder de grill. Bedruip de vis met de marinade als hij bruin begint te worden en als u hem omkeert. Giet het restant voor het serveren over de sardines.

4 personen

land : Algerije
gerechtsoort : visgerecht

bron : Monique [AFRIKAANSErecepten]

Geen opmerkingen: