HAZERUGFILET MET SELDERIJ-APPELRÖSTI
2 stengels bleekselderij
2 eetlepels boter of margarine
300 gram rösti (diepvries)
1 appel (Elstar)
200 gram hazerugfilets
zout
peper
1 deciliter droge rode wijn
1 theelepel vloeibare honing
½ theelepel salieblaadjes
Bleekselderij schoonmaken, wassen en in reepjes van 2 centimeter lengte snijden. In hapjespan helft van boter verhitten. Rösti en bleekselderij 3 minuten afgedekt op hoog vuur bakken. Intussen appel schillen, halveren, klokhuis verwijderen en in blokjes snijden. Appel toevoegen aan röstimengsel en op laag vuur 10 minuten meebakken, af en toe omscheppen. Intussen een bord voorverwarmen. Hazerugfilets bestrooien met zout en peper. In andere pan rest van boter verhitten en filets in 6 à 8 minuten rondom bruin en van binnen rosé bakken. Filets uit pan op warm bord scheppen en onder aluminiumfolie warmhouden. Wijn, honing en salie door bakvet roeren en op hoog vuur onafgedekt 1 minuut laten inkoken. Filets in schuine plakken snijden en over vier borden verdelen. Wijnsaus erover schenken. Röstimengsel ernaast scheppen.
2 personen
voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Allerhande 2 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten