maandag 5 december 2016

Gestoofd konijn met zuidvruchten

GESTOOFD KONIJN MET ZUIDVRUCHTEN

250 gram tutti frutti
1 heel konijn in delen (1 kilogram)
zout
(versgemalen) zwarte peper
60 gram bloem
50 gram boter of margarine
115 gram oesterzwammen
1 pot wildfond (380 milliliter)
1 flesje oud bruin bier (3 deciliter)


In pan 2 deciliter water aan de kook brengen. Van vuur af tutti frutti toevoegen en 15 minuten laten wellen. Intussen konijndelen bestrooien met zout en peper. Op plat bord bloem strooien. Konijndelen erdoor wentelen, zodat alle kanten bedekt zijn met bloem. In grote braadpan boter verhitten. Konijndelen 10 minuten bakken, regelmatig keren. Intussen oesterzwammen schoonvegen met keukenpapier en in reepjes snijden. In zeef tutti frutti laten uitlekken. Konijndelen uit pan nemen en op bord leggen. Fond en bier toevoegen aan bakvet. Aan de kook brengen en aanbaksels losroeren. Konijndelen weer terugleggen in pan. Oesterzwamreepjes en tutti frutti toevoegen. Afgedekt 1½ uur zachtjes laten stoven. 15 Minuten voor einde van stooftijd deksel verwijderen en saus iets laten inkoken. Konijndelen uit pan nemen en over vier borden verdelen. Saus op smaak brengen met zout en peper. Naast konijndelen scheppen.
Serveren met aardappelpuree en spruitjes.

4 personen

voedingswaarde : 645 kcal p.p.
bereidingstijd : 115 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 2 november 1995
Een reactie plaatsen