STOOFSCHOTEL VAN KIPPENLEVERTJES MET AUBERGINE
1 grote ui
2 teentjes knoflook
1 aubergine (400 gram)
400 gram kippenlevertjes
zout
½ theelepel cayennepeper
1 blik witte bonen (netto 840 gram)
3 eetlepels olie
1 blikje tomatenpuree (netto 70 gram)
½ theelepel kaneelpoeder
2 theelepels Italiaanse keukenkruiden
15 gram verse koriander
Ui pellen en in stukken snijden. Knoflook pellen en fijn snipperen. Aubergine wassen, schoonmaken en in blokjes snijden. Kippenlevertjes halveren en bestrooien met zout en helft van cayennepeper. In zeef bonen laten uitlekken. In braadpan olie verhitten en kippenlevertjes op hoog vuur in 3 minuten bruin bakken, regelmatig omscheppen. Ui, knoflook en aubergine toevoegen en al omscheppend 3 minuten meebakken. Bonen, tomatenpuree, kaneelpoeder, kruiden en 1 deciliter water toevoegen en afgedekt 10 minuten laten stoven. Intussen in kopje koriander fijnknippen. Gerecht op smaak brengen met zout en rest van cayennepeper. Bestrooien met koriander.
Serveren met rijst en gemengde sla.
4 personen
voedingswaarde : 365 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande 2 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten