maandag 5 december 2016

Aardappel-veldsla

AARDAPPEL-VELDSLA

500 gram aardappelen
zout
100 gram champignons
1 eetlepel citroensap
1 ui
6 eetlepels sladressing naturel
100 gram veldsla
versgemalen zwarte peper


Aardappels schillen en wassen. In pan, weinig water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 17 minuten bijna gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. In pan, weinig water en citroensap aan de kook brengen. Champignon 5 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Ui pellen en snipperen. In schaal doen: aardappel, champignon, ui en sladressing. Door elkaar scheppen.
Veldsla wassen en uitslaan. Voorzichtig door aardappelsla scheppen. Bestrooien met peper.

4 personen

voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1980
Een reactie plaatsen