AARDAPPEL-VELDSLA
500 gram aardappelen
zout
100 gram champignons
1 eetlepel citroensap
1 ui
6 eetlepels sladressing naturel
100 gram veldsla
versgemalen zwarte peper
Aardappels schillen en wassen. In pan, weinig water met zout aan de kook brengen. Aardappelen in 17 minuten bijna gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. In plakjes snijden. Champignons wassen en in plakjes snijden. In pan, weinig water en citroensap aan de kook brengen. Champignon 5 minuten koken. Afgieten en laten afkoelen. Ui pellen en snipperen. In schaal doen: aardappel, champignon, ui en sladressing. Door elkaar scheppen.
Veldsla wassen en uitslaan. Voorzichtig door aardappelsla scheppen. Bestrooien met peper.
4 personen
voedingswaarde : 135 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 40 / 5 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip november 1980
maandag 5 december 2016
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten