KALKOENSCHNITZEL MET DRAGON-MOSTERDSAUS
500 gram gekookte wijnzuurkool
1 prei
450 gram kalkoenschnitzels
zout
peper
2 eetlepels boter of margarine
2 deciliter room Culinair
2 theelepels dragon
1 eetlepel Zaanse mosterd
Zuurkool met vocht in pan doen. Afgedekt op zacht vuur in 10 minuten verwarmen. Intussen prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden. Kalkoenschnitzels bestrooien met zout en peper. In pan boter verhitten. Schnitzels in 2 minuten bruin bakken, halverwege keren. Schnitzels uit pan op bord scheppen. Prei in bakvet al omscheppend 1 minuut bakken. Room, dragon en mosterd toevoegen en al roerende aan de kook brengen. Schnitzels in saus leggen en afgedekt 5 minuten stoven, halverwege keren. Intussen vier borden voorverwarmen. Schnitzels uit saus nemen en in reepjes snijden. Saus op smaak brengen met zout en peper. Zuurkool afgieten en over warme borden verdelen. Vleesreepjes op zuurkool leggen en saus erover scheppen.
Serveren met aardappelpuree.
4 personen
voedingswaarde : 290 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Allerhande 2 november 1995
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten