maandag 5 december 2016

Tartaartje met tomaat en spek

TARTAARTJE MET TOMAAT EN SPEK

2 aardappels (vastkokend)
150 gram sugar snaps
zout
1 kleine tomaat
1 eetlepel boter of margarine
2 plakjes ontbijtspek
1 tartaartje
peper
3 sprietjes bieslook
2 eetlepels shasliksaus


Aardappels schillen, wassen en in blokjes snijden. Sugar snaps schoonmaken en wassen. In pan met weinig water en zout aardappelblokjes in 8 minuten gaarkoken. In andere pan sugar snaps in weinig water met zout in 8 minuten beetgaar koken. Intussen tomaat wassen en in plakjes snijden. In koekenpan boter verhitten. Spek in 3 minuten knapperig bruin bakken. Uit pan op bord leggen. Tartaartje als ‘broodje’ opensnijden en bestrooien met zout en peper. Helften in bakvet leggen en in 2 minuten bruin en vanbinnen rosé bakken, halverwege keren. Tomaatplakjes in pan leggen en 1 minuut meebakken. 1 Tartaarhelft op bord leggen. 3 Plakjes tomaat en helft van spek erop leggen. 2 Sprietjes bieslook erboven fijnknippen. Afdekken met andere tartaarhelft en rest van tomaat en spek. Rest van bieslook erboven fijnknippen. Door bakvet saus en 3 eetlepels water roeren. Aanbaksels losroeren en 1 minuut laten inkoken. Aardappels en sugar snaps afgieten en naast tartaartje scheppen. Jus erover schenken.

1 persoon

voedingswaarde : 495 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 2 november 1995
Een reactie plaatsen