OMELET MET ZUURKOOL
Dat zuurkool ook zonder worst of spek lekker kan zijn, bewijst dit vegetarische gerecht. Kaas en kummel geven er een bijzondere smaak aan.
1 ui
50 gram boter of margarine
250 gram zuurkool
versgemalen peper
1 theelepel kummel
4 eieren
4 eetlepels melk
50 gram geraspte oude kaas
zout
Platte schaal voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Zuurkool toevoegen en met vork loshalen. Peper en kummel erover strooien. Met deksel op pan nog 10 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, kaas, peper en zout. Met vork loskloppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op warme schaal laten glijden. Zuurkool afgieten. Over helft omelet verdelen. Omelet dubbelklappen. Aan tafel omelet halveren. Lekker met (instant) aardappelpuree.
2 personen
voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : eigerecht
bron : Tip november 1986
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten