woensdag 9 november 2016

Omelet met zuurkool

OMELET MET ZUURKOOL

Dat zuurkool ook zonder worst of spek lekker kan zijn, bewijst dit vegetarische gerecht. Kaas en kummel geven er een bijzondere smaak aan.

1 ui
50 gram boter of margarine
250 gram zuurkool
versgemalen peper
1 theelepel kummel
4 eieren
4 eetlepels melk
50 gram geraspte oude kaas
zout


Platte schaal voorverwarmen. Ui pellen en snipperen. In pan 1 eetlepel boter verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Zuurkool toevoegen en met vork loshalen. Peper en kummel erover strooien. Met deksel op pan nog 10 minuten zachtjes stoven. Af en toe omscheppen. Intussen boven kom eieren breken. Toevoegen: melk, kaas, peper en zout. Met vork loskloppen. In koekenpan rest van boter verhitten. Eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Op warme schaal laten glijden. Zuurkool afgieten. Over helft omelet verdelen. Omelet dubbelklappen. Aan tafel omelet halveren. Lekker met (instant) aardappelpuree.

2 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : eigerecht

bron : Tip november 1986

Geen opmerkingen: