SCHOLROLLETJES OP GROENTEBEDJE
2 diepvriesscholfilets
½ winterwortel (100 gram)
½ prei (100 gram)
2 aardappels
zout
peper
3 eetlepels kerrie-ananassaus (potje, Heinz)
2 eetlepels geraspte kaas
Scholfilets naast elkaar op bord leggen en in de magnetron in 4 minuten op de ontdooistand (150 Watt) ontdooien. Halverwege de scholfilets keren. Intussen wortel en prei schoonmaken en in stukjes snijden (of in luciferdunne reepjes voor een feestelijk effect). Aardappels schillen en in flinterdunne plakjes snijden. Op ander bord in het midden een bedje van prei en wortel rangschikken. Aardappelplakjes er dakpansgewijs omheen schikken. Afdekken met plastic folie en in de magnetron in 3 minuten op vol vermogen (600 - 700 Watt) half gaar laten worden. Intussen scholfilets droogdeppen met keukenpapier en in de lengte halveren. Inwrijven met zout en peper en bestrijken met 1 eetlepel kerriesaus. Scholfilets oprollen en rolletjes op groentebedje zetten. Rest van kerriesaus op scholrolletjes scheppen. Geraspte kaas over aardappelplakjes strooien. In de magnetron de scholrolletjes en de groente in 3 - 4 minuten op driekwart van het vermogen (525 - 600 Watt) gaar laten worden.
1 persoon
voedingswaarde : 470 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Allerhande 42 (november 1988)
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten