woensdag 9 november 2016

Rode kool met cranberry's en vijgen

RODE KOOL MET CRANBERRY'S EN VIJGEN

1 kleine rode kool (750 gram)
200 gram cranberry's
1 perssinaasappel
4 gedroogde vijgen
1 laurierblaadje
1 kruidnagel
zout
peper
1 eetlepel witte basterdsuiker


Van kool lelijk blad verwijderen. In vieren snijden en stronk verwijderen. In dunne reepjes snijden. In zeef cranberries wassen. Sinaasappel uitpersen. Vijgen in stukjes snijden.
In pan doen: sinaasappelsap, rode kool, cranberries, vijgen, laurierblaadje, kruidnagel, zout, peper en ¾ deciliter water. Met deksel op pan, rode kool in 25 minuten zachtjes gaar koken. Af en toe omscheppen. Laurierblaadje en kruidnagel verwijderen. Op smaak brengen met suiker, zout en peper. Overdoen in schaal.

4 personen

voedingswaarde : 90 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 30 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip november 1987

Geen opmerkingen: