woensdag 9 november 2016

Kipfilet gevuld met ansjovis

KIPFILET GEVULD MET ANSJOVIS

Verrassend, deze combinatie van kip en vis! Voor een smakelijk accent zorgen in plakjes gesneden olijven.

6 ansjovisfilets (blikje)
3 eetlepels melk
1 kleine ui
4 gevulde groene olijven
1 dubbele kipfilet (250 gram)
zout
peper
25 gram boter of margarine


In zeef ansjovis afspoelen. In diep bord leggen. Melk erover schenken. 5 minuten laten weken. Intussen ui pellen en in dunne ringen snijden. Olijven in plakjes snijden. Kip onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. In zeef ansjovis laten uitlekken. Kipfilet openklappen. Achtereenvolgens over helft van kip verdelen: ansjovis, uiringen en olijven. Kipfilet dichtklappen en met cocktailprikkers vaststeken. Bestrooien met (weinig) zout en peper. Platte schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Gevulde kipfilet in 3 minuten rondom bruinbakken. In nog 15 minuten goudbruin en gaar bakken. Af en toe keren. Op warme schaal leggen. Aan tafel halveren. Aan bakvet ½ deciliter water toevoegen. Aanbaksels losroeren. Aan de kook brengen. Jus overdoen in juskom.
Lekker met (snelkook)rijst en veldsla.

2 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip november 1986