woensdag 9 november 2016

Wijting met cider-roomsaus

WIJTING MET CIDER-ROOMSAUS

1 ui
2 tomaten
300 gram wijtingfilets
zout
peper
1 eetlepel boter of margarine
1 eetlepel mosterd
1 deciliter cider
½ deciliter slagroom
1 eetlepel maïzena


Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Vis onder koud water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en peper. Pan bestrijken met boter. Ui over bodem verdelen. Plakjes tomaat erop leggen. Vis op tomaat leggen. Bestrijken met mosterd. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Cider en slagroom over vis schenken. Vis in 30 minuten zachtjes gaar stoven. Met schuimspaan vis uit pan nemen en op schaal leggen. Boven steelpan stoofvocht zeven. Aan de kook brengen. In kopje maïzena met 1 eetlepel water tot glad papje roeren. Al roerende aan stoofvocht toevoegen. Blijven roeren tot gebonden saus. Helft van saus over vis schenken. Rest overdoen in sauskom. Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

2 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Ellen den Hartigh in Tip november 1987